Aerostar a pierdut la limita la U.Cluj.

Deplasările şi nicidecum partidele de pe teren propriu au reprezentat problemele lui ”U” Cluj în debutul acestui campionat. Clujenii au avut din nou meci acasă în ceea ce a reprezentat normalitatea rezultatelor într-un sezon în care principala favorită la promovare a început mai greu decât se aşteptau fanii. Meciul de luni seară cu Aerostar Bacău trebuia să însemne o nouă victorie şi apropierea la două puncte de locul doi, promovabil direct.

Planul lui Falub părea că funcţionează perfect. Sepsi a centrat, Ichim s-a făcut de râs cu preluarea, iar golgheterul Gavra (5) a marcat la coţul lung. Acelaşi Gavra (12) putea să facă rapid 2-0, dar n-a nimerit poarta după un contraatac. Apoi au început să conteze şi băcăuanii în joc. Kofi (21) a făcut henţ în propriul careu, dar nici arbitrul, nici tuşierul nu au văzut că infracţiunea a fost după linie, iar clujenii au scăpat. Goga, revenit în primul ”11”, a încercat să marcheze din lovitură liberă, dar portarul Hărăguţă (23) l-a ghicit, pentru ca apoi ”U” Cluj să încaseze primul gol pe teren propriu în Liga 2. Cordoş şi Abrudan s-au făcut şi ei de râs. Primul a fost ridiculizat de Hurdubei, iar apoi fostul fundaş de la FCSB a luftat şi Buhăcianu (26) s-a bucurat de “cadou”. 1-1 şi clujenii trebuiau să o ia de la capăt.

Egalul avea să dureze doar trei minute. O bâlbâială după un corner, o minge respinsă disperat de portarul Hărăguţă a ajuns la Kofi Twumasi (29), iar ganezul a marcat cu un şut bombă la colţul lung.

Repriză cu emoţii pentru “Şepcile roşii”

A fost 2-1 la pauză, iar clujenii au primit şi doza de noroc care le-a permis să rămână în avantaj. Buhăcianu (62) a scăpat singur cu portarul după o gafă imensă a lui Takacs, dar s-a încurcat în driblinguri şi n-a putut marca, iar Vraciu l-a prins pe acelaşi portar Dur-Bozoancă (70) în zi mare şi acesta i-a parat şutul de la 20 de metri.

Scăpaţi de marile ocazii băcăuane, clujenii au primit certitudinea victoriei de la Takacs. O torpilă sub transversală de la 20 de metri l-a făcut inutil pe Hărăguţă (76). Chiar şi aşa, elevii lui Falub n-au scăpat de un final tensionat. Kofi a mai lovit o dată mingea cu mâna în careu, s-a dictat penalty, iar Vraciu (86) a făcut 3-2.

Au fost şapte minute cu emoţii pentru ”U” Cluj, cu tot cu prelungiri, dar până la urmă au reuşit o nouă victorie, chiar dacă la limită, cu ultima clasată. Echipa lui Falub are 12 puncte, toate din meciuri jucate pe teren propriu. Aerostar a rămas cu unul singur.

Pentru cele două echipe urmează acum meciuri în turul 4 al Cupei României. Ambele joacă joi, de la ora 16:30. Aerostar merge la Miercurea Ciuc, pentru întâlnirea cu Csikszereda, în timp ce ”U” ajunge în comuna Recea din Maramureş, pentru duelul cu ACS Fotbal Comuna Recea.

Leave a Reply