Aerostar-Metalosport Galati 0-3(0-2)

Aerostar-Metalosport Galati 0-3(0-2)

 
 Aerostar Bacau a incheiat turul de campionat in picaj. Invinsa in prelungiri, la Pascani, cu 3-2, in etapa a 12-a, echipa bacauana a cedat si meciul din ultima runda a turului, de data aceasta, la scor de neprezentare.
 
Vineri, “aviatorii” au pierdut cu 3-0 jocul sustinut pe teren propriu, in compania Metalosportului Galati, echipa pregatita de fostul antrenor al Sport Clubului, Viorel Tanase. Galatenii au inceput jocul in forta, speculind problemele din defensiva bacauana. Astfel, in minutul 8, Istrate l-a invins pe Iscu printr-un sut sub transversala trimis dintr-o lovitura libera de la aproximativ 25 metri lateral dreapta, pentru ca dupa alte sase minute, la centrarea aceluiasi Istrate, Gita sa speculeze lipsa de marcaj a gazdelor si sa reia cu capul, din careul mic, pentru golul de 0-2.DSC_6938
 
Bacauanii puteau reveni in joc si pe tabela daca Scinteie nu ar fi irosit o ocazie imensa in min. 18, atunci cind a reluat pe linga poarta centrarea lui Padovei si, mai ales daca Belecciu nu ar fi trimis cu capul in transversala balonul centrat de Ramon Gheorghe in min. 20.
 
In rest, “aviatorii” (lipsiti de aportul lui Cristi Matei, accidentat) nu s-au mai apropiat de poarta experimentatului Olteanu. Metalosport, in schimb, a gasit drumul spre golul de 3-0 in primul minut al prelungirilor, atunci cind veleitarul Iscu l-a faultat in careu pe Bahnasu, scapat pe contraatac, iar Istrate a transformat cu siguranta lovitura de la 11 metri.
 
Metalosportul lui Tase incheie sezonul de toamna cu fruntea sus, in timp ce la Aerostar urmeaza o perioada de reflectie care va duce la o serie de masuri la nivelul lotului de jucatori. Astfel, pina la reluarea pregatirilor, conducerea Aerostarului si antrenorul Costel Ilie vor reevalua lotul, incepind cu cel mai deficitar post: cel de portar.
 
In absenta lui Petrache (accidentat la genunchi), este certa aducerea unui portar cu experienta, care sa dea siguranta echipa. De urmarit gravitatea accidentarii lui Matei, la care se suspecteaza, ca si in cazul lui Petrache, o ruptura de ligamente, ceea ce ar insemna ca pentru atacantul de 20 de ani al “aviatorilor” editia 2015-2016 a luat sfirsit.
Echipa de start: Iscu-Pavel,Patriche,Baelecciu,Strat-Apostu,Ichim-Padovei,Scanteie,Ramon-Homneac.
Au mai jucat:Oanea,Artenie,Ardei,Ciubotaru.